EN  FR  NL 

SR Gallery Art & Events Space biedt gevestigde hedendaagse kunstenaars een uitzonderlijke kans om tentoon te stellen in een galerieruimte op maat van hun internationale uitstraling. Het is geen toeval dat zich in de Brusselse Zavelbuurt, bekend om zijn antiekgaleries en topgaleries, meer en meer galeries voor hedendaagse kunst komen vestigen. De Zavel telt sinds decennia de hoogste concentratie aan Brusselse galeries en heeft een faam in binnen- en buitenland voor de hoogstaande kwaliteit van het aanbod.

In het pas gerenoveerd 19de eeuws hoekpand tusssen de Allard- en de Watteeustraat, op loopafstand van het Brusselse Justitiepaleis, zijn de ruimtes van SR Art&Events Gallery Space speciaal bedacht om onverwachte visuele mogelijkheden te scheppen.

Dankzij de intrinsieke indeling eigen aan een hoekpand, ontbreken de conventionele rechthoekige ruimtes. Op die manier wordt elke kunstenaar haast uitgedaagd om te gaan experimenteren met de ontelbare onverwachte gezichtspunten die de galerieruimtes bieden.

Met in totaal 160m2 oppervlak gespreid over twee niveaus, met als onmiskenbare aantrekkingspool een 6m hoog centraal gedeelte pal aan de inkom en muuroppervlakken tot 9 bij 3 meter, biedt SR Art & Events als enige ruimte in de buurt kunstenaars de kans om zowel werken in groot formaat, maar ook installaties en sculpturaal werk te brengen, terwijl de meer intieme ruimtes een perfect kader vormen voor kleinschalig werk zoals werken op papier, tekeningen, fotografisch werk, keramiek of zelfs sieraden.

SR Gallery Art & Events Space beschikt over de nieuwste digitale uitrusting voor projecties, een topkwaliteit modulair verlichtingsplan en daarnaast ook een uiterst volledige infrastructuur voor het organiseren van opening diners met gasten en collectioneurs, terwijl de ruimtes ook beschikbaar zijn voor evenementen, bedrijfsrecepties of banketten. Alles op maat van de verwachtingen van een internationaal publiek van kunstliefhebbers en verzamelaars die vertrouwd zijn met de kwaliteitseisen waaraan de galeries in de Zavelbuurt beantwoorden.